РІСТ М'ЯЗІВ І ПРОФІЦИТ КАЛОРІЙ

Ні для кого не секрет, що зростання м'язів неможливий без профіциту калорій. Організм повинен споживати більше, ніж витрачати. Це аксіома.

Але виникає ряд питань: яким має бути профіцит, щоб додавати в м'язовій масі, а не в жировій тканині? За рахунок чого створювати профіцит? Вуглеводи, жири, білки?

Давайте розбиратися ...

Профіцит починати потрібно з показника не вище, ніж + 15% від вашої енерговитрати. Звичайно, з урахуванням особливостей індивіда.

Безумовно, потрібно враховувати безліч інд. показників: рівень підготовки, обсягу і інтенсивності тренувальної програми, рівень денної активності (NEAT) та ін. Наприклад, новачкам, які мають високі рівні денної активності та об'ємна тренувальна програма, можна порадити більш агресивний профіцит - близько + 600-800 ккал, при цьому не переживаючи за надбавку в жирі(Підійдуть різноманітні гейнери).

А атлетам зі стажем і пристойною м'язовою масою досить тримати + 200-400 ккал / день, для того, щоб забезпечувати певне зростання маси і бути спокійним за надбавку жиру. Однак, далеко не всі починають рости в цих параметрах. Для того, щоб бути спокійним за приріст якісної маси, потрібно керуватися принципом: зростання маси тіла на місяць не повинен бути більше 1-1,5% від загальної ваги тіла.

Якщо надбавка відбувається швидше вищевказаного показнику- це абсолютно точно не м'язи. Після того, як ви встановите свою норму білка і жирів, профіцит повинен бути переважно вуглеводним. ККД такого профіциту буде найбільш високим. Це стосується багатьох параметрів, починаючи від гормональних, закінчуючи якістю і прогресією тренувань. Якщо ж ваш профіцит з якихось причин в основному за рахунок жирів, то правильно буде робити ставку на поліненасичені жирні кислоти, тому що вони мають набагато більш сприятливий вплив на організм, починаючи від тієї ж прибавки в жирі, як підшкірний, так і вісцеральний, закінчуючи тригліцеридами в печінці. Що ж стосується профіциту за рахунок білків, то навряд чи ви зможете якось спогресувати, роблячи ставку на білки. Тут і високий термічний ефект білків і підвищена ситість від джерел білка і ін.

Всім маси!. Якісної.)

Все для якісного збільшення маси, Ви можете знайти в нашому інтернет магазині.